Cukroví s citronem

Cukroví s citronem

Crinkles se dají připravit z mnoha zajímavých ingrediencí a citrusy k nim rozhodně patří. Sušenky mají osvěžující chuť, jsou nadýchané a rozplývají se na jazyku.

Ingredience:

  • 1 a 3/4 hrnku polohrubé mouky
  • 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1/4 lžičky mořské soli
  • 3/4 hrnku krystalového cukru
  • Kůra ze 3 chemicky neošetřených citronů
  • 1/4 hrnku čerstvého nesoleného másla při pokojové teplotě
  • 1/4 hrnku rostlinného oleje
  • 2 velká vejce
  • 1 lžička kvalitního vanilkového extraktu
  • 2 kapky žlutého potravinářského gelu

Na obalení:

  • 3/4 hrnku prosetého moučkového cukru

Postup:

  • V míse si promísíme suché suroviny, tedy polohrubou mouku, kypřící prášek do pečiva, jedlou sodu i sůl.
  • Do nádoby kuchyňského robota dáme cukr, citronovou kůru, máslo, olej, vanilkový extrakt a šleháme do pěny asi 1 – 2 minuty, aby byla hladká a nadýchaná.
  • Přidáme 2 kapky potravinářského gelu (barvivo) a znovu promícháme. Přihodíme vejce a ještě jednou důkladně našleháme.
  • Vsypeme suché ingredience a necháme míchat tak dlouho, dokud se vše nespojí a nevznikne hladké těsto.
  • Hotové těsto dáme na 30 minut do chladničky, aby trochu ztuhlo.
  • Předehřejeme si troubu na 170–175 stupňů. Připravíme si dva plechy, na které dáme pečící papír.
  • Lžící nebo lžičkou odebíráme stejně velké kusy těsta, které vytvarujeme do kuliček a obalíme v moučkovém cukru.
  • Sušenky umístíme na plech, vložíme do předehřáté trouby a pečeme 12 až 13 minut.
  • Po vyjmutí z trouby necháme vychladnout a můžeme nabízet k ochutnávce.

Tip: Chystáte se předělávat kuchyň a potřebujete vhodnou troubu na pečení? Mrkněte na naší recenzi vestavných trub.

Jemné citronové sušenky pro všechny příležitosti.
Zdroj: https://www.acozykitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.