Čerstvé ovoce se při pečení vánočního pečiva příliš nevyužívá.
Možnost, jak cukroví dodat trochu barvy a ovocné chuti, představuje ovoce kandované.
Vyzkoušejte naše recepty na cukroví s kandovaným ovocem!
Je velmi rychle připravené a jeho chuť je v mnohém odlišná od klasických druhů.
Kterou z variant vyzkoušíte jako první?
Naše recepty
Kandované ovoce a vánoční pečení
Kandované ovoce je vlastně na kousky nakrájené ovoce nebo kůra, které je napuštěné cukrem. Tato úprava se původně používala jako způsob, jak umožnit ovoce delší dobu skladovat bez toho, aby hrozilo jeho zkažení. Takto upravené ovoce se sice na jednu stranu opravdu nekazí, ale na stranu druhou ztrácí poměrně velké množství všech zdraví prospěšných látek.
Pokud jde o druhy ovoce, které se tímto způsobem zpracovávají nejčastěji, jde především o třešně, švestky, ananas a pomerančovou či citronovou kůru. Při pečení se nejčastěji používá při přípravě biskupského chlebíčku. Naše recepty na cukroví s kandovaným ovocem jsou ale skvělým důkazem, že se nejedná o jedinou možnost.