Cukroví s kardamomem

Cukroví s kardamomem

Pistácie jsou oblíbenou a velmi chutnou ingrediencí. Ve spojení s kardamomem vytvoříte naprosto dokonalé sušenky, po kterých se bude olizovat celá rodina i vaši přátelé.

Ingredience:

Na těsto:

  • 75 g pistácií
  • 300 g hladké mouky
  • 250 g změklého nesoleného másla
  • 125 g moučkového cukru
  • 2 lžičky mletého kardamomu
  • 1 vaječný žloutek
  • Špetku soli

Na dohotovení:

  • 4 lžíce mletých pistácií
  • 2 lžičky raw cukru

Postup:

  • Pistácie s moukou vložíme do kuchyňského robota a mixujeme, dokud nebudou pistácie dostatečně rozemleté, ale zase ne tolik, aby z nich vznikla pasta.
  • Vzniklou směs přesypeme do misky a nádobu robota otřeme.
  • Vrátíme ji zpět na základnu a dáme do ní máslo s moučkovým cukrem. Šleháme tak dlouho, až bude máslo napěněné a vybledlé.
  • Přisypeme kardamom, přihodíme vaječný žloutek a zamícháme.
  • Nakonec přidáme směs mouky s pistáciemi, špetku soli a rozšleháme do hladkého těsta.
  • Vytvarujeme do kuličky a zabalíme do potravinové fólie. Uložíme na 1 hodinu do lednice.
  • Poté předehřejeme troubu na 160 stupňů a připravíme si dva plechy, na které dáme pečicí papír.
  • Těsto vložíme mezi dva listy pečicího papíru a vyválíme na placku o tloušťce 0,7 cm.
  • Vezmeme vykrajovátko o průměru 5 cm a vykrájíme 24 koleček. Podle potřeby ještě sesbíráme zbytky těsta a znovu stejným způsobem vyválíme.
  • Pistáciové cukroví naskládáme na plech. Smícháme mleté pistácie s raw cukrem a rozprášíme na sušenky.
  • Vložíme do trouby a pečeme 20 minut dozlatova. Před podáváním necháme vychladnout.
Kardamomové sušenky s pistáciemi.
Zdroj: https://www.delicious.com.au/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.