Recepty na Chilli con carne s mletým masem zapečené v těstě je skvělou svačinkou na cesty nebo netradičním obědem do práce. S malým salátkem máte výživově hodnotné a chutné jídlo, které si můžete vzít kamkoliv s sebou.
Ingredience
- 150 g mletého hovězího masa
- 1 menší cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 plechovka červených fazolí
- ½ plechovky krájených rajčat
- špetka chilli vloček
- ½ ČL kmínu
- ½ ČL uzené papriky
- 1 menší chilli paprička
- 100 g nastrouhaného sýru cheddar
- 3 lžíce olivového oleje
- 250 g hladké mouky
- 10 g droždí
- ½ lžičky cukru
- sůl, pepř
Postup
- Rozmíchejte droždí, cukr a trochu vlažné vody
- Na teplém místě nechte vzejít kvásek
- Přimíchejte mouku, lžičku soli a 2 lžíce oleje
- Hněťte dokud nevznikne hladké těsto
- Vytvořte bochánek a dejte ho v míse zakryté čistou utěrkou kynout zhruba hodinu na teplé místo
- Mezitím si připravte hovězí chilli con carne
- Na oleji osmažte cibuli
- Přidejte maso a ze všech stran orestujte.
- Přisypte koření, slité fazole, nasekaný česnek a rajčata
- Podlijte vodou a vařte 20 – 30 minut
- Těsto vyválejte do dvou slabých plátů
- Z každého skleničkou vykrojte šest koleček
- Připravte si plech na muffiny
- Do každého košíčku vložte kolečko těsta, prostředek zatlačte na dno a kraje k hranám formy
- Naplňte dvěma – třemi lžícemi chilli a posypte sýrem
- Vršek zakryjte dalším kolečkem těsta a po stranách spojte s těstem ve formě
- Pečte 20 minut na 180 °
- Servírujte s malým zeleninovým salátkem
Upřednostňujete rostlinnou stravu? S tímto receptem máte vyhráno.
Ingredience
- 1 velká cibule
- 2 střední mrkve
- 2 stonky řapíkatého celeru
- 3 stroužky česneku
- 1 chilli paprička
- 1 plechovka krájených rajčat
- 100 g quinoi
- 2 plechovky červených fazolí
- 250 ml zeleninového vývaru
- 2 PL olivového oleje
- 1ČL kmínu
- 1 ČL mletého chilli
- sůl, pepř, limetková šťáva
Postup
- V hrnci rozehřejte olivový olej
- Orestujte na něm cibuli, mrkev a řapíkatý celer
- Přidejte koření, chilli papričku a nasekaný česnek a krátce osmahněte
- Podlijte vývarem
- Přidejte slité fazole, quinou a rajčata
- Vařte pod pokličkou 20 – 30 minut
- Dochuťte solí, pepřem a limetkovou šťávou
- Podávejte s rýží nebo s tortillou