Cupcaky s masovou náplní

Cupcaky s masovou náplní

Recepty na Chilli con carne s mletým masem zapečené v těstě je skvělou svačinkou na cesty nebo netradičním obědem do práce. S malým salátkem máte výživově hodnotné a chutné jídlo, které si můžete vzít kamkoliv s sebou.

Ingredience

  • 150 g mletého hovězího masa
  • 1 menší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 plechovka červených fazolí
  • ½ plechovky krájených rajčat
  • špetka chilli vloček
  • ½ ČL kmínu
  • ½ ČL uzené papriky
  • 1 menší chilli paprička
  • 100 g nastrouhaného sýru cheddar
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 250 g hladké mouky
  • 10 g droždí
  • ½ lžičky cukru
  • sůl, pepř

Postup

  1. Rozmíchejte droždí, cukr a trochu vlažné vody
  2. Na teplém místě nechte vzejít kvásek
  3. Přimíchejte mouku, lžičku soli a 2 lžíce oleje
  4. Hněťte dokud nevznikne hladké těsto
  5. Vytvořte bochánek a dejte ho v míse zakryté čistou utěrkou kynout zhruba hodinu na teplé místo
  6. Mezitím si připravte hovězí chilli con carne
  7. Na oleji osmažte cibuli
  8. Přidejte maso a ze všech stran orestujte.
  9. Přisypte koření, slité fazole, nasekaný česnek a rajčata
  10. Podlijte vodou a vařte 20 – 30 minut
  11. Těsto vyválejte do dvou slabých plátů
  12. Z každého skleničkou vykrojte šest koleček
  13. Připravte si plech na muffiny
  14. Do každého košíčku vložte kolečko těsta, prostředek zatlačte na dno a kraje k hranám formy
  15. Naplňte dvěma – třemi lžícemi chilli a posypte sýrem
  16. Vršek zakryjte dalším kolečkem těsta a po stranách spojte s těstem ve formě
  17. Pečte 20 minut na 180 °
  18. Servírujte s malým zeleninovým salátkem

Upřednostňujete rostlinnou stravu? S tímto receptem máte vyhráno.

Ingredience

  • 1 velká cibule
  • 2 střední mrkve
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 3 stroužky česneku
  • 1 chilli paprička
  • 1 plechovka krájených rajčat
  • 100 g quinoi
  • 2 plechovky červených fazolí
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • 2 PL olivového oleje
  • 1ČL kmínu
  • 1 ČL mletého chilli
  • sůl, pepř, limetková šťáva

Postup

  1. V hrnci rozehřejte olivový olej
  2. Orestujte na něm cibuli, mrkev a řapíkatý celer
  3. Přidejte koření, chilli papričku a nasekaný česnek a krátce osmahněte
  4. Podlijte vývarem
  5. Přidejte slité fazole, quinou a rajčata
  6. Vařte pod pokličkou 20 – 30 minut
  7. Dochuťte solí, pepřem a limetkovou šťávou
  8. Podávejte s rýží nebo s tortillou
bezmasé Chili v tmavé misce
Zdroj: wallflowerkitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.