Ďábelské ledvinky

Ďábelské ledvinky

Kombinace kajenského pepře, hořčice, worcestrové omáčky, restovaných žampionů a ledvinek je naprosto jedinečná. Tento recept si musí oblíbit i zapřísáhlí odpůrci vnitřností, protože je to prostě bomba!

Ingredience

  • 230 g čerstvých žampionů, nakrájených na velké kousky (volitelně)
  • 2 až 4 jelení ledvinky (můžete použít i jiné)
  • ¼ šálku hladké mouky
  • 1 lžička kajenského pepře
  • 1 a ½ lžičky hořčičného prášku, Coleman’s, pokud ji můžete získat
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička mletého černého pepře
  • 6 lžic másla
  • worcestrová omáčka
  • 3 polévkové lžíce kuřecího, zvěřinového nebo hovězího vývaru

Postup

  1. Sloupněte pavučinovou membránu, která obklopuje ledviny, jako smršťovací obal.
  2. Nyní je rozkrojte napůl, podélně.
  3. Uprostřed uvidíte spoustu bílé tkáně.
  4. Můžete ji odstranit, ale není to nezbytně nutné.
  5. Ledvinky však namočte do mléka na jeden den, budou tak mít jemnější chuť.
  6. Můžete je pak na další den dát do solného roztoku, ale není to nutné.
  7. Mám tendenci to odstranit odřezávacím nožem, ale není to nezbytně nutné.
  8. Každou polovinu nakrájejte na 3 nebo 4 kusy.
  9. Pokud použijete houby, orestujte je na rozpálené pánvi se 3 lžícemi másla, dokud na okrajích pěkně nezhnědnou.
  10. Vyjměte je a dejte na chvíli stranou.
  11. Mouku smíchejte s kajenským pepřem, hořčicí, solí a černým pepřem a poprašte jí ledvinky.
  12. Rozpalte pánev a přidejte další 3 lžíce másla.
  13. Ledviny osmahněte na másle.
  14. Možná je budete muset přitlačit špachtlí, protože se budou chtít vyklenout nahoru.
  15. Otočte a restujte další minutu nebo dvě.
  16. Vyjměte z pánve a nakrájejte na kousky dle libosti.
  17. Ledviny a žampiony vraťte do pánve a přidejte velkou kapku worcesteru a vývaru a pánví protřepejte, aby se vše spojilo.
  18. Nechte to minutu nebo dvě vařit.
  19. Ledvinky a žampiony vyjměte a položte na topinky, a omáčku několik minut povařte – nenecháme ji vyvařit úplně – poté vše zalijte a podávejte.
Vnitřnosti s kajenským pepřem, hořčicí, worcestrovou omáčkou a žampiony servírované na talíři s opečeným plátkem chleba.
www.honest-food.net

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.