Další metody uskladnění

Další metody uskladnění

Brusinková hořčice

Toto luxusní dochucovalo je příjemně nakyslé a štavnaté a perfektní se hodí například do krůtího sendviče nebo k různým uzeninám. Je to také skvělý dárek!

Budete potřebovat

  • 1 šálek červeného vinného octa (nejméně 5% kyselosti)
  • ⅔ šálku žlutých hořčičných semen
  • 1 šálek vody
  • 4 šálky brusinek
  • ¾ šálku hnědého cukru
  • 2-4 papričky habanero
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička mořské soli
  • 3 lžíčky koření – hořčice

Postup přípravy

  • V malé misce smíchejte ocet a hořčičná semena.
  • Nechte uležet, misku nechte zakrytou, dokud semena neabsorbují celý ocet – asi 4 – 8 hodin, nebo přes noc.
  • Připravte si zavařovací sklenice a víčka.
  • Ve středně velkém hrnci smíchejte brusinky a vodu.
  • Přiveďte pomalu k varu, poté snižte plamen a nechte probublávat – dokud většina brusinek nepopraská – asi 20 minut.
  • Poté přidejte hnědý cukr a pokračujte v mírném ohřívání, za občasného míchání, dokud se tekutina nezredukuje na sirup – asi 10 – 15 minut.
  • V kuchyňském robotu s kovovou čepelí smíchejte naložená hořčičná semena ( s jakýmkoliv zbývajícím množství octu ), papriku habanero a medem.
  • Celá směs by měla být dobře nasekaná – měla by mít zrnitou strukturu.
  • Pak ke směsi přidejte více vody, 1 lžíci pokaždé, když se směs jeví příliš suchá.
  • Pak směs dejte do mísy a po malém množství začněte přidávat koření, sůl a mletý zázvor – záleží na vaší chuti.
  • Jakmile budete s chutí spokojeni, směs přiveďte za stálého míchání k varu.
  • Horkou směs nalijte do sklenic a pořádně je zavíčkujte.
  • Nechte je ještě vařit ve vroucí lázni po dobu 10 minut.
  • Po vychladnutí uskladněte.
Hořčice z brusinek v misce se lžící.
zdroj: cheerstohappy.blogspot.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.