Hrušková marmeláda

Hrušková marmeláda
Příprava: 10 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 1

Místo tradičního zavařování můžete zkusit i výrobu hruškového chutney nebo se dětem zavděčit sladkou hruškovou marmeládou.

Hrušková marmeláda

Budete potřebovat

  • 8 hrušek
  • 2 a ½ hrnku cukru krystal
  • 1 šálek čerstvě nastrouhaného zázvoru
  • šťáva ze tří limetek
  • nastrouhaná limetková kůra

Postup přípravy

  • Hrušky umyjte, očistěte, oloupejte a nakrájejte je na malé kousíčky.
  • Poté dejte do hrnce všechny ingredience a přiveďte k varu.
  • Začněte pomalým zahříváním – důležité je, aby se rozpustil cukr.
  • Celá směs se vaří asi 15 minut za stálého míchání – dokud nezhoustne.
  • Vzniklou marmeládu dejte do sklenic a dobře víčka utáhněte.
  • Vložte do hrnce s vodou a vařte dalších 10 minut.
  • Nakonec je vytáhněte a otočte dnem vzhůru.
  • Je dobré sklenice zkontrolovat, zda jsou dobře uzavřené.
  • Nechte vychladit a uskladněte.
Džem z hrušek ve sklenici.
zdroj: foodfromportugal.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.