Další způsoby, jak si červenou řepu uchovat

Další způsoby, jak si červenou řepu uchovat

Z řepy si můžete připravit spoustu skvělých dobrot, které vám nějakou dobu vydrží. Vyzkoušejte některý z našich receptů!

Džem z červené řepy

Budete potřebovat

  • 2 kg vařené červené řepy
  • 1,5 kg krupicového cukru
  • 3 velké citrony, oloupané
  • 150 gramů loupaných mandlí
  • zázvor podle chuti

Postup přípravy

  1. Uvařenou červenou řepu nakrájejte na nudličky velikosti zápalky.
  2. Nechte ve velké míse zasypané cukrem přes noc macerovat (změknout).
  3. Druhý den dejte směs cukru a řepy do velké těžké pánve spolu s citrony nakrájenými na čtvrtky.
  4. Směs přiveďte k varu a míchejte, dokud se cukr nerozpustí.
  5. Nechte na mírném plameni vařit až 3 hodiny, do té doby se změní na průsvitně hnědou.
  6. Přidejte nasekané mandle spolu s nasekaným zázvorem podle chuti.
  7. Nechte provařit dalších 15 minut.
  8. Směs nechte vychladnout a zhoustnout.
  9. Vložte do sklenic a dobře zavíčkujte.
Řepový džem ve sklenicích a v misce se lžičkou.
www.orgasmicchef.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.