Na téhle polévce si pochutnají nejen vegani. Tato detoxikační polévka s kapustou nejen skvěle chutná, ale je také velice jednoduchá a rychlá.
Ingredience
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 5 šálků kapusty
- 4 šálky květáku
- 1 brambora
- šťáva z jednoho citronu
- 3 šálky zeleninového vývaru
- sůl a pepř
Postup
- Cibuli, kapustu, brambory i květák nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme.
- Do hrnce nalijeme olej a zahřejeme.
- Až se olej dostatečně rozpálí tak přidáme veškerou zeleninu a krátce orestujeme.
- Restovanou zeleninu zalijeme vývarem a vaříme asi 8 minut dokud brambory nezměknou.
- Jakmile je veškerá zelenina uvařená tak můžeme celý obsah hrnce přelít do mixéru a nebo můžeme polévku rozmixovat tyčovým mixérem přímo v hrnci.
- Hotovou polévku dochutíme čerstvě vymačkanou citronovou šťávou, solí a pepřem.