Nejrůznější kaše jsou po mateřském mléku jedním z prvních pokrmů, které většina dětí ochutná. Jejich výhodou je to, že jejich příprava je poměrně rychlá a zároveň se dají připravit na mnoho různých způsobů. Záleží jen na vaší fantazii a samozřejmě rovněž na věku vašeho potomka.
Ingredience
- šálek mléka
- půl šálku vody
- čtvrt šálku krupičky
- 2 sušené meruňky, švestky či několik rozinek
- půl lžičky medu či javorového sirupu
- špetka skořice
Postup
- Krupičku nejprve zlehka na pánvi opražte do zlatova.
- Sušené meruňky či švestky nakrájejte na malé kousky.
- Do hrnce nalijte mléko a vodu a přiveďte je k varu.
- Přidejte opraženou krupičku s nakrájeným sušeným ovocem a vařte za stálého míchání, dokud se ze směsi nestane hebká kaše.
- Na závěr přidejte skořici a med či javorový sirup a pravá maminčina krupicová kaše je hotová.