Dětská krupicová kaše

Dětská krupicová kaše
Příprava: 5 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 3

Nejrůznější kaše jsou po mateřském mléku jedním z prvních pokrmů, které většina dětí ochutná. Jejich výhodou je to, že jejich příprava je poměrně rychlá a zároveň se dají připravit na mnoho různých způsobů. Záleží jen na vaší fantazii a samozřejmě rovněž na věku vašeho potomka.

Ingredience

  • šálek mléka
  • půl šálku vody
  • čtvrt šálku krupičky
  • 2 sušené meruňky, švestky či několik rozinek
  • půl lžičky medu či javorového sirupu
  • špetka skořice

Postup

  1. Krupičku nejprve zlehka na pánvi opražte do zlatova.
  2. Sušené meruňky či švestky nakrájejte na malé kousky.
  3. Do hrnce nalijte mléko a vodu a přiveďte je k varu.
  4. Přidejte opraženou krupičku s nakrájeným sušeným ovocem a vařte za stálého míchání, dokud se ze směsi nestane hebká kaše.
  5. Na závěr přidejte skořici a med či javorový sirup a pravá maminčina krupicová kaše je hotová.
Jemná kašička pro děti se skořicí a medem
zdroj: cookingandme.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.