Hledáte něco čím dostanete vaše hosty do kolen?
Připravte si jeden z těchto jedinečných receptů na dort Pavlova, který nadchne opravdu každého!
Je libo jeho mini verzi? Nebo jeho verzi s exotickým ovocem? Vyberte si sami!
Nejčastější chyby při přípravě receptu na dort Pavlova
- Příliš rychlé přidávání cukru
Nepřidávejte cukr najednou, ale spíše po lžících a posupně zašlehávejte. Další várku cukru přidejte, až poté, co je předešlá dávka pořádně zapracovaná do bílků.
- Použití špinavé mísy
Bohužel i sebemenší zbytky oleje na vnitřku vaší mísy, nebo dokonce malé smítko žloutku, zabrání tomu, aby vaše bílky správně pěnily, bez ohledu na to, jak silně je šleháte.
- Vejce nemají pokojovou teplotu
Vaječné bílky vytvoří lepší, vzdušnější pusinky, pokud budou mít pokojovou teplotu. Spousta lidí vytahuje vejce 10 nebo 15 minut, nebo dokonce 30, před použitím z lednice.
- Šlehání vaječných bílků příliš dlouho
Jednou z nejčastějších chyb je nešlehání vajec dostatečně dlouho nebo příliš pomalá rychlost, což znamená, že bílek nedosáhne tuhého vrcholu a místo toho dosáhne pouze mezi fáze. Může se ale stát i opak, pokud je šleháte příliš dlouho, bílky nakonec překročí maximální tuhost a vznikne jakási zrnitá konzistence.
- Pečení pusinek příliš nízko
Pokud si všimnete, že se na povrchu pusinky během pečení tvoří kapky kapaliny, je to známka toho, že teplota vaší trouby je příliš nízká. Řešení, zvyšte teplotu a zkraťte dobu pečení. Všimněte si také, že plně upečená pusinka by se měla snadno odlepit od plechu, když jí zvednete. Pokud se se stále lepí k plechu, pečte ji ještě pár minut a znovu vyzkoušejte.