Dezert s vůní banánů

Dezert s vůní banánů

Tahle buchta je jednodušší verzí klasického banánového dortu, jen na běžném pekáči/plechu. Má skvělou chuť, je vláčný a jemný. Jak ochutnáte, budete mít chuť sníst celý plech na posezení.

Ingredience:

Na korpus:

  • 3 hodně zralé banány
  • 8 polévkových lžic změklého másla
  • 3/4 hrnku hnědého cukru
  • 1/4 hrnku krupicového cukru
  • 1 lžička vanilkového cukru
  • 2 vejce
  • 1 1/2 hrnku polohrubé mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • 1 lžička skořice
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 hrnek mletých vlašských ořechů

Krémová poleva:

  • 1 balení smetanového sýra (250 g)
  • 1/2 kostky změklého čerstvého másla
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 4 hrnky moučkového cukru

Postup:

  • Předehřejeme si troubu na 170 stupňů a formu na pečení vystříkáme kuchyňským sprejem.
  • Ve velké míse rozmačkáme banány a přidáme k nim máslo s cukrem. Pomocí ručnjího mixéru šleháme na střední rychlost zhruba 2 až 3 minuty.
  • Přidáme vanilku, vejce a mícháme, až se vše spojí.
  • Nakonec přidáme zbývající suroviny a důkladně promícháme, aby vzniklo krásně hladké a jemné těsto bez hrudek.
  • Přelijeme do pečící formy a umístíme do předehřáté trouby.
  • Pečeme asi 20 – 27 minut, záleží na typu trouby. Pro jistotu je lepší těsto zhruba po 20 minutách zkontrolovat špejlí, jestli už není ve střední části hotové.
  • Když je buchta vychladlá, připravíme si polevu.
  • V misce rozšleháme smetanový sýr, máslo a vanilkový extrakt. Přidáme moučkový cukr, vždy po jednom hrnku a mícháme, dokud se zcela nespojí s ostatními surovinami. Takhle postupně začleníme do polevy všechny 4 hrnky.
  • Hotovou polevu rozetřeme na vychladlý dort, uhladíme a ozdobíme plátky banánu, ořechy nebo třeba čokoládovými hoblinami.
Luxusní banánový dort s krémovou glazurou.
Zdroj: https://mildlymeandering.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.