Dhal s kuřecím masem a čočkou

Dhal s kuřecím masem a čočkou

Lahodné jídlo s červenou čočkou, kokosovým mlékem, jednoduchým kořením a šťavnatým kuřecím masem se tento pokrm stává přímo proteinovou bombou!

Co budeme potřebovat

  • 500 g kuřecích stehen (bez kůže)
  • Lžička olivového oleje
  • 3 stroužky česneku (prolisovaného)
  • Lžíce čerstvého zázvoru (nastrouhaného)
  • Chilli paprička (nakrájená)
  • ½ lžičky kmínu
  • Lžička hořčičných semínek
  • 3 lžičky kurkumy
  • Lžička indického koření (Garam Masala)
  • 200 g červené čočky (nevařené)
  • 400 ml konzervovaných rajčat (nakrájených)
  • 400 ml kokosového mléka
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • Šťáva z ½ citronu
  • 2 hrsti baby špenátu
  • Špetka soli a pepře

Postup

  • Kuře osolíme a opepříme
  • Na pánvi si rozehřejeme olej a na vysokou teplotu kuře začneme opékat
  • Kuře opékáme z každé strany 5 minut do zhnědnutí
  • Když je kuře hotové, dáme ho stranou
  • Poté si ve velkém hrnci rozehřejeme olej a přidáme cibuli
  • Cibuli smažíme do měkka a dozlatova
  • Přidáváme česnek, zázvor a chilli, za stálého míchání vaříme
  • Poté ke směsi přidáváme kmín, kurkumu, koriandr, hořčičná semínka a garam masalu
  • Chvíli povaříme a pak přidáváme kuře
  • Do směsi přidáme čočku, rajčata včetně šťávy, kokosové mléko a vývar
  • Promícháme a necháme na nízkou teplotu 15-20 minut vařit
  • Čočka musí být měkká a zároveň se směs musí zredukovat a zhoustnout
  • Dhal ochutnáme a podle našich preferencí osolíme a opepříme
  • Nakonec vmícháme šťávu z citronu a baby špenát

Podávejte teplé s rýží, chlebem naan nebo s papadum. Recepty jsme si pro vás připravili níže.

Lahodný čočkový pokrm s bylinkami a indickým chlebem.
Zdroj: thenourishednaturally.co.uk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.