I diabetici chtějí o Vánocích mlsat!
INGREDIENCE
- 250 g hladké mouky
- 140 g másla
- 6 rozpuštěných tablet umělého sladidla (takového, které je vhodné i pro tepelné úpravy)
- menší vejce
- citrónová kůra
- špetka skořice
POSTUP
- Ingredience smícháme jako v prvním návodu a vypracujeme těsto.
- Necháme vychladnout v lednici.
- Poté těsto rozválíme na tenké pláty a vykrajujeme vybrané tvary, které pokládáme na pečicím papírem vyložený plech.
- Pečeme v předem vyhřáté troubě na 160 °C a hlídáme, dokud nezrůžoví, poté vytahujeme.
- Při slepování nezapomeňte použít marmeládu vhodnou pro diabetiky.
Pokud jste diabetiky nebo pro ně připravujete jídla, jistě víte, že existuje více druhů sladidel. Pracujte s tím, které máte osvědčené při tepelných úpravách a i množství v receptu si upravte dle intenzity sladkosti.