Pokud si rádi pochutnáváte na této kalorické bombě a nemůžete si to dovolit, pak pro vás máme recept na holandské řízky pečené v troubě. Jsou trochu odlehčenější.
INGREDIENCE
- 500 g vepřové kýty
- 1 vejce
- 90 g eidamu
- sůl
- pepř
- petrželka nebo pažitka
- kukuřičné cereálie na obalení
- olej
POSTUP
- Vepřové maso si umyjeme, osušíme, nakrájíme na kostičky a nameleme.
- Přidáme k němu vejce, sůl, pažitku či petrželku, pepř a nastrouhaný sýr.
- Těsto důkladně propracujeme, vytvarujeme řízky, které obalíme v rozmačkaných cereáliích.
- Řízky dáme na plech vyložený pečicím papírem a pokapeme nebo postříkáme olejem.
- Pečeme na 200°C.
- Po 15 minutách teplotu snížíme na 175°C a dopékáme zhruba dalších 20 minut.
tu cibuli mám dát sousedce?
Můžete. 🙂 Cibule se v receptu nepoužívá.