Dietní šťouchačky se zelím

Dietní šťouchačky se zelím
Příprava: 20 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 4

Tyto šťouchané brambory si můžete připravit s trošku kyselejší chutí. Jsou výborné a díky zelí i plné vitaminů. Navíc vhodné pro lidi s intolerancí na laktózu.

Ingredience

  • 500g brambor
  • 60ml sójového mléka
  • kysané zelí (množství podle chuti)
  • cibule
  • kokosový olej
  • sůl
  • kmín
  • čerstvá petrželka na posyp

Postup

  • Brambory oloupejte, omyjte a uvařte v osolené vodě s kmínem do měkka, přibližně půl hodiny.
  • Mezitím si na kokosovém oleji orestujte nakrájenou cibuli.
  • Uvařené brambory sceďte, přidáte k nim osmahnutou cibuli, sójové mléko.
  • Brambory následně rozšťoucháte a nakonec přidáte kysané zelí.
  • Dobře promíchejte a ještě podle chuti osolte.
  • Podávejte posypané petrželkou jako přílohu například k masu.
Brambory na šťouchačku s kysaným zelím a petrželkou.
Zdroj: foodal.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.