Dietní varianta polévky, pouze z několika málo ingrediencí, která se tradičně podávala v Irsku během půstu.
Ingredience:
- 1 PL másla
- 3 velké pórky
- 1/2 šálku ovesných vloček
- 4 šálky kuřecího vývaru
- 1 a 1/2 šálku mléka
- pepř
- 2 PL čerstvé pažitky na ozdobu
Postup:
- V hrnci na mírném ohni rozpusťte máslo a přidejte nakrájený pórek.
- Za občasného míchání vařte, dokud pórek nezměkne, asi 15 minut.
- Přidejte vývar a mléko, zvyšte teplotu na maximum a přiveďte k varu.
- Přidejte ovesné vločky a černý pepř podle chuti.
- Za občasného míchání znovu přiveďte k varu, snižte teplotu na minimum.
- Přikryjte pokličkou a vařte, dokud ovesné vločky nezměknou, přibližně 40 minut.
- Před podáváním ozdobte nakrájenou pažitkou.