Dietní vločkový krém s pórkem

Dietní vločkový krém s pórkem

Dietní varianta polévky, pouze z několika málo ingrediencí, která se tradičně podávala v Irsku během půstu.

Ingredience:

  • 1 PL másla
  • 3 velké pórky
  • 1/2 šálku ovesných vloček
  • 4 šálky kuřecího vývaru
  • 1 a 1/2 šálku mléka
  • pepř
  • 2 PL čerstvé pažitky na ozdobu

Postup:

  1. V hrnci na mírném ohni rozpusťte máslo a přidejte nakrájený pórek.
  2. Za občasného míchání vařte, dokud pórek nezměkne, asi 15 minut.
  3. Přidejte vývar a mléko, zvyšte teplotu na maximum a přiveďte k varu.
  4. Přidejte ovesné vločky a černý pepř podle chuti.
  5. Za občasného míchání znovu přiveďte k varu, snižte teplotu na minimum.
  6. Přikryjte pokličkou a vařte, dokud ovesné vločky nezměknou, přibližně 40 minut.
  7. Před podáváním ozdobte nakrájenou pažitkou.
Dietní varianta polévky s ovesnými vločkami a pórkem.
zdroj: skinnytaste.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.