Příprava: 15 minut
Vaření: 30 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 8 slabších plátků filé
- sůl
- kari koření
- 2 jablka
- citronová šťáva
- 2 lžíce másla
- 8 plátků sýra
Postup receptu
- Zapékací misku vymažeme máslem
- Rybí filé po obou stranách osolíme, poklademe kolečky oloupaných jablek bez jádřinců, pokapeme citronovou šťávou a poprášíme kari kořením
- Povrch pokryjeme plátkovým sýrem
- Vložíme do vymazané misky a pečeme 20–30 minut, až je sýr na povrchu dozlatova upečený
- Příloha: brambory, bramborová kaše
- Obměny: první je s kečupem – kečup použijeme na potření každé porce filé, než na ně dáme jablko a kari můžeme vynechat
- Obměny: druhá je s křenem – očištěný nastrouhaný křen použijeme na potření filé i jablka, kari můžeme také vynechat