Dietní zapékaný kapr

Dietní zapékaný kapr
Příprava: 20 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 2
Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 2

Ingredience

  • 2 porce kapra
  • 1 lžíce oleje
  • 40 dkg vařených brambor
  • 1 menší cibule
  • 2 dl bílého jogurtu
  • zelená petrželka
  • mletá sladká paprika (nemusí být)
  • sůl.

Postup receptu

  1. Očištěné porce kapra osolíme z obou stran a pokapeme citronovou šťávou
  2. Necháme v chladu odležet
  3. Do pekáčku nebo zapékací misky rozložíme nadrobno nakrájenou cibuli, na ni dáme na plátky nakrájené oloupané a zpola uvařené brambory, mírně je osolíme a promícháme
  4. Na brambory rozložíme připravené porce kapra, posypeme petrželkou, mletou paprikou a zalijeme rozšlehaným jogurtem
  5. Pečeme asi 30 minut
  6. Příloha: zeleninový salát

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.