Dip ze sladkých brambor

Dip ze sladkých brambor
Příprava: 15 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 1

Bramborová pomazánka ze sladkých brambor není nic neobvyklého. Konzistencí je jako klasická kaše, ale když si jí naberete na slaný krekr, budete se olizovat až za ušima.

Ingredience:

  • 1 kg sladkých brambor
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
  • 1 snítka čerstvého rozmarýnu
  • 1/2 svazku čerstvé pažitky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky mletého čtyřbarevného pepře
  • 1/2 kostky rozpuštěného másla
  • 4 – 5 lžic smetany ke šlehání
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • 50 g drcených pekanových ořechů

Postup:

  • Hrnec naplníme vodou a přivedeme k varu.
  • Jakmile se voda vaří, přidáme oloupané a na kousky nakrájené brambory.
  • Vaříme zhruba 30 minut, dokud nebudou měkké. Přecedíme a necháme trochu vychladnout.
  • Poté brambory rozmačkáme na kaši. Přihodíme nasekané bylinky, sůl, pepř a promícháme.
  • Přilijeme javorový sirup, smetanu i máslo.
  • Vezmeme ruční mixér a vše důkladně rozmixujeme, aby brambory vstřebaly všechny tekutiny.
  • Přendáme do servírovací misky, posypeme pekanovými ořechy a obložíme krekry, chipsy, opečenými plátky bagety či nakrájenou zeleninou, případně vším.
  • Kdo chce, může ještě povrch polít dalším javorovým sirupem a pořádně zabořit třeba krekr.
Pomazánka z batátů s javorovým sirupem.
Zdroj: https://foodnessgracious.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.