Dip z bílých fazolí s pečeným česnekem

Dip z bílých fazolí s pečeným česnekem
Příprava: 10 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 1

Snadná a naprosto perfektní pomazánka z bílých fazolí s čerstvými bylinkami a pečeným česnekem je dokonalým předkrmem nebo svačinkou, na které si pochutná celá vaše rodina.

Ingredience

  • 5 až 6 stroužků pečeného česneku
  • 3 lžíce čerstvé petrželky
  • 2 lžíce čerstvého kopru
  • 2 lžíce čerstvé pažitky
  • 2 šálky fazolí cannelini (scezených a opláchnutých, pokud použijete konzervované)
  • 3 až 4 lžíce olivového oleje
  • 2 až 3 lžíce citronové šťávy
  • 1/4 čajové lžičky soli (nebo podle potřeby)

Postup                                       

  1. Nejprve si upečte česnek, pokud jste tak již neučinili.
  2. Odřízněte horní část od hlavy tak, aby se česnek odkryl, hojně ho potřete olivovým olejem a poté vložte do pekáče.
  3. Pečte na 200°C po dobu 30 až 40 minut, přičemž po 30 minutách otočte a pokračujte v pečení, dokud nebude česnek měkký.
  4. V kuchyňském robotu rozmixujte pečené stroužky česneku.
  5. Přidejte bylinky a ještě několikrát pulzujte, aby se vše rozsekalo.
  6. Dále přidejte fazole, 2 lžíce olivového oleje a 2 lžíce citronové šťávy.
  7. Mixujte dohladka a podle chuti a textury případně přidejte o 1 polévkovou lžíci olivového oleje nebo citronové šťávy víc.
  8.  Dochuťte a podle potřeby dosolte.
Pomazánka z bílých fazolí s pečeným česnekem servírovaná v misce, zasypaná čerstvými bylinkami.
www.naturallyella.com

Vyzkoušejte i naše recepty na vynikající zapékané fazole 5x jinak.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.