Snadná a naprosto perfektní pomazánka z bílých fazolí s čerstvými bylinkami a pečeným česnekem je dokonalým předkrmem nebo svačinkou, na které si pochutná celá vaše rodina.
Ingredience
- 5 až 6 stroužků pečeného česneku
- 3 lžíce čerstvé petrželky
- 2 lžíce čerstvého kopru
- 2 lžíce čerstvé pažitky
- 2 šálky fazolí cannelini (scezených a opláchnutých, pokud použijete konzervované)
- 3 až 4 lžíce olivového oleje
- 2 až 3 lžíce citronové šťávy
- 1/4 čajové lžičky soli (nebo podle potřeby)
Postup
- Nejprve si upečte česnek, pokud jste tak již neučinili.
- Odřízněte horní část od hlavy tak, aby se česnek odkryl, hojně ho potřete olivovým olejem a poté vložte do pekáče.
- Pečte na 200°C po dobu 30 až 40 minut, přičemž po 30 minutách otočte a pokračujte v pečení, dokud nebude česnek měkký.
- V kuchyňském robotu rozmixujte pečené stroužky česneku.
- Přidejte bylinky a ještě několikrát pulzujte, aby se vše rozsekalo.
- Dále přidejte fazole, 2 lžíce olivového oleje a 2 lžíce citronové šťávy.
- Mixujte dohladka a podle chuti a textury případně přidejte o 1 polévkovou lžíci olivového oleje nebo citronové šťávy víc.
- Dochuťte a podle potřeby dosolte.
Vyzkoušejte i naše recepty na vynikající zapékané fazole 5x jinak.