Dip z hrášku a koriandru

Dip z hrášku a koriandru
Příprava: 15 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 1

Příprava letní pomazánky je jednoduchý, ale přesto důležitý proces. Zvlášť pokud ji chystáte pro své blízké, přátelé či kolegy do práce.

Ingredience:

  • 200 g čerstvého hrášku
  • 1/4 hrnku citronové šťávy z chemicky neošetřeného citronu
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • 1 středně velká bílá cibule
  • 1 – 2 stroužky česneku
  • 1 lžička mletého sušeného koriandru
  • 1 hrnek čerstvých listů koriandru
  • 1/2 lžičky soli
  • 6 hrnků vody
  • 1/4 lžičky mletého černého pepře

Postup:

  • Do hrnce dáme hrášek, 1 lžíci citronové šťávy, 1/2 lžičky soli a vodu.
  • Přivedeme k varu a na středně nízkou teplotu vaříme zhruba 30 minut, aby byl hrášek měkký.
  • Poté přecedíme a propláchneme studenou vodou.
  • Hrášek nasypeme do nádoby kuchyňského robota, přilijeme zbývající citronovou šťávu a rozmixujeme na hrubou pastu.
  • Na pánvi zahřejeme olivový olej na středně nízkou teplotu.
  • Cibuli očistíme, nakrájíme na kostičky, česnek oloupeme a rozkrájíme na plátky.
  • Vhodíme do pánve, přidáme sušený koriandr a smažíme na pánvi asi 1 minutu.
  • Odložíme stranou a necháme na 5 minut vychladnout.
  • K hrášku přihodíme čerstvé listy koriandru, vychladlou cibulovou směs a rozmixujeme.
  • Osolíme, opepříme a znovu důkladně promícháme.
  • Pokud bude pomazánka moc hustá, přidáme 1 – 2 lžíce vroucí vody a zamícháme.
  • Servírujeme s čerstvým chlebem a zeleninou.
Hrášková pomazánka s koriandrem a citronovou šťávou.
Zdroj: https://www.taste.com.au

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.