Dip z pečené mrkve se srirachou

Dip z pečené mrkve se srirachou
Příprava: 15 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 1

Už žádné nudné sendviče! Tuto lahodnou vydatnou pomazánku z pečené mrkve, bílých fazolí a kešu oříšky vytvoříte během několika minut a všichni si na ní pochutnají.

Ingredience

  • 1 šálek pečené mrkve
  • avokádový olej
  • 440 g plechovky scezených a opláchnutých bílých fazolí
  • 1/3 šálku kešu oříšků
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 polévková lžíce srirachy
  • ¼ lžičky soli

Postup                                       

  1. Pokud potřebujete mrkev upéct, předehřejte troubu na 200°C.
  2. Promíchejte mrkev s trochou avokádového oleje a pečte na plechu 20 – 30 minut.
  3. Během pečení několikrát promíchejte.
  4. V kuchyňském robotu rozmixujte všechny ingredience.
  5. Podávejte na jakémkoli sendviči, se zeleninou či krekry.
Pomazánka z mrkve se srirachou ve sklenici s vedle položeným talířkem, na kterém je obložený sendvič.
www.featherstonenutrition.com

Inspirujte se našimi 4 nejzdravějšími recepty na mrkvové smoothie a dopřejte si pořádnou dávku této čerstvé zeleniny.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.