Pečená červená řepa s pikantním kozím sýrem dohromady tvoří skvělou pochoutku, která je perfektním pohoštěním na letní oslavy.
Ingredience
Na řepu:
- 3 velké řepy, oloupané a nakrájené na 2,5 cm kousky
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl na dochucení
- pepř na dochucení
Na pomazánku:
- 230 g kozího sýra (pokud chcete, použijte 30 g jako ozdobu)
- 1 lžíce medu
- 2 lžíce citronové šťávy
- 2 lžíce smetanového sýra
- sůl na dochucení
- pepř na dochucení
K servírování:
- listy bazalky (celé nebo nakrájené na plátky)
- kozí sýr
- plátky opečené bagety
Postup
- Zahřejte troubu na 200°C.
- Dejte řepu, olivový olej, sůl a pepř do střední misky a promíchejte.
- Přeneste řepu na plech na pečení a rovnoměrně ji rozprostřete.
- Pečte řepu při teplotě 200°C po dobu 30-45 minut, dokud nebude řepa pečená.
- Vyjměte z trouby a nechte vychladnout.
- Vložte vychlazenou pečenou řepu, kozí sýr, med, citronovou šťávu, smetanový sýr, sůl a pepř do misky kuchyňského robotu.
- Rozmixujte do hladka.
- Možná budete muset jednou nebo dvakrát seškrábat boky misky.
- Okamžitě podávejte ozdobené kozím sýrem, čerstvou bazalkou s opečenými plátky bagety.