Dip z pečené řepy s kozím sýrem

Dip z pečené řepy s kozím sýrem
Příprava: 15 minut Vaření: 45 minut Počet porcí: 1

Pečená červená řepa s pikantním kozím sýrem dohromady tvoří skvělou pochoutku, která je perfektním pohoštěním na letní oslavy.

Ingredience

Na řepu:

  • 3 velké řepy, oloupané a nakrájené na 2,5 cm kousky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl na dochucení
  • pepř na dochucení

Na pomazánku:

  • 230 g kozího sýra (pokud chcete, použijte 30 g jako ozdobu)
  • 1 lžíce medu
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce smetanového sýra
  • sůl na dochucení
  • pepř na dochucení

K servírování:

  • listy bazalky (celé nebo nakrájené na plátky)
  • kozí sýr
  • plátky opečené bagety

Postup

  1. Zahřejte troubu na 200°C.
  2. Dejte řepu, olivový olej, sůl a pepř do střední misky a promíchejte.
  3. Přeneste řepu na plech na pečení a rovnoměrně ji rozprostřete.
  4. Pečte řepu při teplotě 200°C po dobu 30-45 minut, dokud nebude řepa pečená.
  5. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout.
  6. Vložte vychlazenou pečenou řepu, kozí sýr, med, citronovou šťávu, smetanový sýr, sůl a pepř do misky kuchyňského robotu.
  7. Rozmixujte do hladka.
  8. Možná budete muset jednou nebo dvakrát seškrábat boky misky.
  9. Okamžitě podávejte ozdobené kozím sýrem, čerstvou bazalkou s opečenými plátky bagety.
Řepová pomazánka servírovaná v misce, ozdobená kozím sýrem.
www.lifeasastrawberry.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.