Dip ze spálené cukety

Dip ze spálené cukety
Příprava: 15 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 1

Tato jednoduchá pomazánka je inspirována tradičním řeckým uzeným lilkovým dipem, my však místo lilku použijeme cuketu, s kterou je pokrm neméně chutný.

Ingredience

  • 3 cukety
  • 2 lisované stroužky česneku
  • 1 polévková lžíce citronové šťávy nebo červeného vinného octa
  • špetka soli
  • špetka pepře
  • 1/4 šálku nasekané čerstvé petrželky (rozdělené na dvě části)
  • 1/4 šálku rozdrobeného sýru Feta
  • 2 lžíce strouhaného sýru Romano

Postup                                       

  1. Předehřejte si plynový nebo uhlíkový gril na středně vysokou teplotu.
  2. Umístěte cukety na gril a otáčejte je každých 10 minut, dokud nebudou po stranách spálené.
  3. Celkový čas grilování by měl být asi 30 minut.
  4. Dejte cukety na talíř a nechte je dostatečně vychladnout, abyste s nimi mohli manipulovat.
  5. Sloupněte kůži a vyhoďte ji.
  6. Oloupané cukety dejte do cedníku na 30 minut, aby se vypustila přebytečná tekutina.
  7. Vložte cukety do misky spolu s česnekem, citronovou šťávou, solí a pepřem a rozmačkejte vidličkou a pořádně promíchejte.
  8. Přidejte polovinu petrželky, Fetu a znovu promíchejte.
  9. Ochutnejte a případně upravte koření.
  10. Přeneste do servírovací misky.
  11. Ozdobte strouhaným sýrem Romano a zbývající nasekanou petrželkou a podávejte s křupavým chlebem.
Pomazánka ze spálené cukety se sýrem v hrnci s opečeným pečivem.
www.kalofagas.ca

Pokud preferujete sladké, vyzkoušejte naše recepty na 4 vynikající cuketové buchty.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.