Dip ze sušených rajčat a pečeného lilku

Dip ze sušených rajčat a pečeného lilku
Příprava: 10 minut Vaření: 80 minut Počet porcí: 1

Tato pomazánka je krémová, jemná a nejlepší je, když ji budete podávat s teplým křupavým italským chlebem nebo na panini. Spojení sušených rajčat a pečeného lilku je naprosto geniální!

Ingredience

  • 2 střední, pevné lilky
  • 1 sklenice (200 g) sušených rajčat v olivovém oleji, scezených
  • 3 stroužky česneku
  • 4 lžíce rajčatového protlaku smíchané s 1 šálkem vody
  • sůl dle chuti
  • pepř dle chuti
  • 0,5 až 1 čajová lžička vloček červeného chilli
  • 2 čajové lžičky kapar, scezených (volitelně)
  • 1/4 šálku nasekaných černých oliv (volitelně)

Postup                                       

  1. Předehřejte troubu na 190°C.
  2. Odřízněte konce lilků, poté lilky nakrájejte na 2,5 cm kostky a vložte do pekáčku s víkem.
  3. Vložte sušená rajčata, česnek, rajčatový protlaku s vodou, sůl, pepř, chilli vločky a volitelně kapary a olivy do malého kuchyňského robotu a pulzujte, dokud nebude vše smícháno.
  4. Rajčatovou směs dejte na kostičky lilku a promíchejte.
  5. Pečte lilek v zakrytém pekáči 30 minut, poté dobře promíchejte a pečte dalších 30 minut.
  6. Znovu promíchejte a vraťte do trouby, dokud není lilek měkký, asi na 20 minut.
  7. Nechte lilkovou směs zakrytou, dokud nedosáhne pokojové teploty.
  8. Ochutnejte a podle potřeby dokořeňte.
  9. Podávejte s plátky italského křupavého chleba.
Rajčatová pomazánka s pečeným lilkem servírovaná v misce se lžící a plátky pečiva.
www.italianfoodforever.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.