Ovocný pečený čaj

Ovocný pečený čaj
Příprava: 20 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 10

Připravte si nápoj z darů lesa. Jsou plné vitamínů, antioxidantů, pomáhají posilovat imunitu, předcházet nádorovým onemocněním, zatočí s horečkou i s nachlazením a navíc chutnají úžasně.

Ingredience

  • 300 g malin
  • 300 g ostružin
  • 300 g borůvek
  • 100 g šípků
  • 100 g aronie
  • 1 lžíce goji
  • ½ lžičky skořice
  • 1 vanilkový lusk
  • 6 hřebíčků
  • 2 dcl slivovice
  • 500 g cukru

Postup

  • Připravte si čisté uzavíratelné sklenice s víčkem, vypláchněte je, víčko omyjte a nechte vyschnout.
  • Očištěné ovoce rozprostřete na plech nebo na dno zapékací mísy.
  • Zasypte kořením a cukrem a promíchejte.
  • Podlijte slivovicí a trochou vody.
  • Pečte v troubě vyhráté na 200°C po dobu 20 – 30 minut.
  • Během pečení občas promíchejte.
  • Hotový pečený čaj nalijte do připravených sklenic, zavřete a uchovávejte na chladném a tmavém místě.
Lesní ovoce pečené v zapékací misce
Zdroj: allrecipes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.