Tato domácí verze irského krému Bailey’s je neuvěřitelně snadná na výrobu – dokonce jednodušší než jít do obchodu! Vše, co potřebujete, je jen mixér, 7 přísad a asi 5 minut na výrobu tohoto krémově čokoládového likéru.
Co budeme potřebovat
- 120 ml uvařené kávy nebo espressa (horké)
- 2 lžíce kakaa
- 400 g slazeného kondenzovaného mléka
- 300 ml vodky
- 1 lžička vanilkového extraktu
- ½ lžičky mandlového extraktu
- 350 ml husté smetany ke šlehání
Postup
- Smícháme horkou kávu a kakaový prášek v malé misce a šleháme do hladka
- Přidáme kakaovou směs do mixéru společně se slazeným kondenzovaným mlékem, vodkou, vanilkovým extraktem a mandlovým extraktem
- Vše rozmixujeme do hladké směsi
- Smetanu na šlehání vlijeme do kakaové směsi a mícháme na nejnižší rychlost, dokud se vše nezapracuje a nespojí
- Pozor, abychom směs nepřemixovali
- Vzniklý krém umístíme do vzduchotěsné nádoby a uložíme do chladničky
- Před použitím nezapomeneme irský krém protřepat a promíchat
Když vynecháte alkohol a přidáte lžičku pomerančové kůry, ihned máte nealkoholické Baileys, které můžete podávat jako omáčku ke zmrzlině pro své malé ratolesti!
Domácí irský krémový likér by měl být spotřebován do 2 měsíců. Pokud ho do té doby nepoužijete, doporučujeme ho zmrazit a vyrobit si chutnou domácí zmrzlinu. Takhle vydrží o něco déle a vy si tento recept na domácí Baileys můžete o něco déle vychutnat!