Doma dělané Baileys ze Salka

Doma dělané Baileys ze Salka

Tato domácí verze irského krému Bailey’s je neuvěřitelně snadná na výrobu – dokonce jednodušší než jít do obchodu! Vše, co potřebujete, je jen mixér, 7 přísad a asi 5 minut na výrobu tohoto krémově čokoládového likéru.

Co budeme potřebovat

  1. 120 ml uvařené kávy nebo espressa (horké)
  2. 2 lžíce kakaa
  3. 400 g slazeného kondenzovaného mléka
  4. 300 ml vodky
  5. 1 lžička vanilkového extraktu
  6. ½ lžičky mandlového extraktu
  7. 350 ml husté smetany ke šlehání

Postup

  1. Smícháme horkou kávu a kakaový prášek v malé misce a šleháme do hladka
  2. Přidáme kakaovou směs do mixéru společně se slazeným kondenzovaným mlékem, vodkou, vanilkovým extraktem a mandlovým extraktem
  3. Vše rozmixujeme do hladké směsi
  4. Smetanu na šlehání vlijeme do kakaové směsi a mícháme na nejnižší rychlost, dokud se vše nezapracuje a nespojí
  5. Pozor, abychom směs nepřemixovali
  6. Vzniklý krém umístíme do vzduchotěsné nádoby a uložíme do chladničky
  7. Před použitím nezapomeneme irský krém protřepat a promíchat

Když vynecháte alkohol a přidáte lžičku pomerančové kůry, ihned máte nealkoholické Baileys, které můžete podávat jako omáčku ke zmrzlině pro své malé ratolesti!

Krémové Baileys z kondenzovaného mléka ve zdobných skleněných lahvích.
Zdroj: foodiecrush.com

Domácí irský krémový likér by měl být spotřebován do 2 měsíců. Pokud ho do té doby nepoužijete, doporučujeme ho zmrazit a vyrobit si chutnou domácí zmrzlinu. Takhle vydrží o něco déle a vy si tento recept na domácí Baileys můžete o něco déle vychutnat!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.