Domácí arašídové máslo

Domácí arašídové máslo
Příprava: 30 minut Vaření: 10 minut Počet porcí: 1

Udělejte si domácí arašídové máslo. Je to naprosto jednoduché a navíc můžete bez výčitek mlsat. V přiměřeném množství je totiž velmi zdravé. Můžete s ním ochutit jogurt, ovesnou kaši, nebo si ho dát jen tak třeba s jablkem.

Ingredience

  • 2 hrnky arašídů bez skořápky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1-2 lžíce arašídového oleje (nebo jiného, který máte po ruce)
  • 1-2 lžíce medu

Postup

  • Nejprve si předehřejte troubu na 180°C.
  • Arašídy dejte na plech s pečícím papírem a pečte je po dobu 10 minut dozlatova.
  • Opečené arašídy dejte do mixéru a zpracovávejte po dobu 1 minuty.
  • Poté oškrabejte arašídy z boků. (Momentálně máte suchou hmotu.)
  • Zapněte mixér a mixujte další 1 minutu. (Momentálně by se mělo začít lepit.)
  • Mixujte další minutu a poté seškrábejte ořechy se stran. (Momentálně byste měli mít lesklé, měkké a husté máslo.)
  • Přidejte sůl, olej, med a mixujte další 1-2 minuty. Pokračujte v mixování, dokud nebude máslo úplně hladké.
  • Domácí arašídové máslo by mělo být trochu hrubší než kupované. Momentálně byste mělo mít roztíratelnou strukturu.
  • Ochutnejte a přidejte další ingredience dle chuti – skořici, med, kakao, nutellu,..
  • Hotové arašídové máslo dejte nejlépe do skleněné nádoby. Uchovávejte v lednici.
Máslo z pražených arašídů s medem.
Zdroj: beprepared.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.