Domácí bageta

Domácí bageta
Příprava: 60 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 4

Čerstvá, křupavá bagetka, zevnitř pro změnu úžasně vláčná…už se vám sbíhají sliny? Tak si ji pojďme připravit!

INGREDIENCE

  • 1 sušené droždí
  • 3 hrnky hladké mouky
  • 1 hrnek vody
  • sůl
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička cukru

POSTUP

  1. Prosejeme potřebné množství mouky, uděláme v ní důlek a do něj rozdrobíme droždí.
  2. Přidáme 1 lžičku cukru a zalijeme trochou teplého mléka.
  3. Necháme vzejít kvásek.
  4. Přidáme olej, osolenou vodu a propracujeme středně tuhé těsto.
  5. Propracované těsto necháme asi 45 minut na teplém místě kynout.
  6. Bagety skládáme z většího kousku těsta, které rozválíme do obdélníku.
  7. Jedna strana obdélníku bude dlouhá jako plech, druhá 20 cm.
  8. Z obdélníku „složíme“ bagetku ve stylu psaníčka, zavinovačky nebo lusku.
  9. Konce přitlačíme, povrch nařízneme.
  10. Pečeme dozlatova.
Nakrájená bílá bageta.
www.rasamalaysia.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.