Čerstvá, křupavá bagetka, zevnitř pro změnu úžasně vláčná…už se vám sbíhají sliny? Tak si ji pojďme připravit!
INGREDIENCE
- 1 sušené droždí
- 3 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek vody
- sůl
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička cukru
POSTUP
- Prosejeme potřebné množství mouky, uděláme v ní důlek a do něj rozdrobíme droždí.
- Přidáme 1 lžičku cukru a zalijeme trochou teplého mléka.
- Necháme vzejít kvásek.
- Přidáme olej, osolenou vodu a propracujeme středně tuhé těsto.
- Propracované těsto necháme asi 45 minut na teplém místě kynout.
- Bagety skládáme z většího kousku těsta, které rozválíme do obdélníku.
- Jedna strana obdélníku bude dlouhá jako plech, druhá 20 cm.
- Z obdélníku „složíme“ bagetku ve stylu psaníčka, zavinovačky nebo lusku.
- Konce přitlačíme, povrch nařízneme.
- Pečeme dozlatova.