Nejlepší recepty na bombardino aneb horký nápoj z vaječného likéru 6x jinak! Zahřejte se s námi

Zimní období je mnohdy dlouhé a únavné. Proto je nutné si ho něčím zpříjemnit!

Právě proto jsme si připravili těchto osm lahodných receptů na domácí bombardino koktejl, který zimní večery udělá o něco příjemnějšími.

Vychutnejte si ho se svými přáteli nebo jen tak sami před televizí.

Jeho příprava nezabere více jak 20 minut. Tak šup, šup!

Co je a kde se vzalo Bombardino?

Pravé a klasické bombardino v dnešní době už zná málokdo. Je to nápoj, jehož základem je silné espresso a italský likér s obsahem alkoholu alespoň 18 %.

Likér se ohřívá a šlehá v páře a až poté je přidána čerstvě uvařená káva a kvalitní brandy. Ihned když jsou ingredience promíchány se nápoj zdobí velké vrstvou šlehačky, aby se zabránilo odpařování a úniku alkoholu z horkého drinku. Šlehačka by měla být nakonec ozdobena kakaem.

Nápoj z pravidla obsahuje 30 % alkoholu, ale vše záleží zejména na bramanovi, jak silný ho namíchá. Největší podíl v původním bombardinu má káva, poté vaječný likér a nakonec brandy.

Nápoj se musí podávat v nahřátých čirých sklenicích a měl by mít zlatavou barvu, a to díky brandy, kterou obsahuje.

Bombardino můžeme doslova v italštině překládat jako „bomba“ il Bombardino je odměnou pro lyžaře po vzrušujícím dni na sjezdovkách – a pro každého, kdo zažívá zimní radovánky na východním pobřeží Itálie.

Bonbardino je pravý zimní koktejl, hřejivý a připomínající vaječný koňak, který vznikl v severní Lombardii a dnes se těší velké oblíbenosti v italských Alpách.

Podle legendy Bombardino vytvořil mladý muž z přístavního města Genova, který se rozhodl opustit moře a žít v italských Alpách.

Po letech strávených jako důstojník v Alpini (nejstarší aktivní horská pěchota na světě) si otevřel lyžařskou chatu v Lombardii.

Jednoho dne se čtyři lyžaři vypotáceli z vánice a hledali něco teplého na zahřátí, aby zahnali chlad a mohli se zahřát. Genovese rychle smíchal mléko, whisky a pudink. Všechno přivedl k varu.

Když jeden z lyžařů drink ochutnal, tak měl vykřiknout: „Nehoda! È una bomba!“ „Sakra! To je bomba!“

Od té doby sem začali cestovat lyžaři a zimní dobrodruzi, jen proto aby ochutnali lahodný hřejivý Genovesův nápoj – Bombardino.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.