Domácí bramborový chléb

Domácí bramborový chléb
Příprava: 10 minut Vaření: 60 minut Počet porcí: 6

Chléb z brambor? Dnes rarita, v minulosti běžná věc. Pokud vám zbyde pár vařených brambor, je chléb ideálním způsobem, jak je ještě využít. Dodají těstu vláčnost a jemně zemitou chuť, která vynikne obzvlášť v kombinaci s máslem a solí.

Ingredience:

  • 300 ml vlažné vody
  • 25 g másla
  • 1 vejce
  • 3 vařené brambory (cca 150 g)
  • 1 lžička krupicového cukru
  • 2 lžičky soli
  • 630 g pšeničné chlebové mouky
  • 2 lžičky sušeného droždí

Postup:

  • Do velké nádoby pekárny se středními hnětacími háky nalijte vlažnou vodu, přidejte změklé máslo a vejce.
  • Navrch nastrouhejte oloupané vařené brambory, vsypte cukr, sůl, mouku a nakonec droždí.
  • Nastavte program 6 – Rychlý, velikost chleba 1000 g, barva světlá.
  • Pokud je těsto příliš řídké, přisypte trochu mouky, záleží na typu brambor.
  • Upečený chléb nechte chvíli vychladnout a poté vyklopte na mřížku.
  • Nejlépe chutná čerstvý první den.
Chléb z brambor na prkýnku.
www.eta.sk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.