Domácí burger s kuřecími rarášky

Domácí burger s kuřecími rarášky
Příprava: 15 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 4

Překvapte své přátele nevšední verzí této oblíbené pochoutky! S tímto receptem pro vás fastfoodové restaurace nebudou představovat žádnou konkurenci.

Ingredience

  • 500 g kuřecích prsou
  • 2 vejce
  • 1 šálek piva
  • 2 PL sójové omáčky
  • 2 PL hořčice
  • 4 PL hladké mouky
  • 2 PL solamylu či kukuřičného škrobu
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžička sušené cibule
  • olej na smažení
  • sůl
  • pepř
  • 8 sendvičů/4 bulky
  • majonéza
  • plátkový sýr
  • rajče
  • salát

Postup

  1. Kuřecí prsa zlehka naklapejte a nakrájejte v závislosti na velikosti sendviče.
  2. Z vajec, piva, sójové omáčky, hořčice, mouky, solamylu a koření vytvořte těstíčko.
  3. Připravené maso vložte do těstíčka a nechte ho v něm po dobu přibližně 2 hodin marinovat.
  4. Po uplynutí této doby rarášky osmažte do zlatova na pánvi s rozehřátým olejem.
  5. Podávejte jako sendvič, společně s majonézou, plátkem sýru, rajčetem a salátem.
Sendvič se šťavnatým řízečkem z kuřecího masa
zdroj: wildflourskitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.