Zdravá pochoutka, která uspokojí vaše chutě na sladké a do těla doplní také slušné množství proteinu a vápníku.
INGREDIENCE
- 500 g jemného měkkého tvarohu
- 250 ml zakysané smetany (popřípadě řeckého jogurtu)
- 1 balení vanilkového cukru
- 10 datlí
- 1 lžička kakaa
- 100 g 70 % hořké čokolády (cca 15 – 20 g si odložte na nastrouhání, poslouží k posypání termixu)
POSTUP
- Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni.
- Datle zalijte horkou vodou a nechte je cca 30 minut změknout.
- Potom je sceďte a spolu s vanilkovým cukrem rozmixujte ručním mixérem na hladkou kaši.
- Tvaroh utřete s datlovou kaší, přidejte zakysanou smetanu, opět promíchejte a poté pomocí metličky přimíchejte hořkou čokoládu.
- Pokud by byl krém málo sladký, můžete přidat malé množství cukru.
- Krém nalijte do skleněných sklenic, nahrubo nasekejte nebo nastrouhejte hořkou čokoládu a krém posypte.
- Nechte minimálně 3 hodiny chladit v chladničce.