Není nic lepšího než doma připravená zálivka na Caesar salát. Její obrovskou výhodou je, že je neskutečně jednoduchá a zvládne ji naprosto každý.
Co budeme potřebovat
- 2 malé stroužky česneku (nasekané)
- 1 lžička ančovičkové pasty
- 2 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy z jednoho citronu
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1 lžička worcesterské omáčky
- 125 ml majonézy
- 60 g čerstvě nastrouhaného Parmigiano-Reggiano
- ¼ lžičky soli
- ¼ lžičky černého pepře
Postup
- Ve střední misce prošlehejte česnek, ančovičkovou pastu, citronovou šťávu, dijonskou hořčici a worcesterskou omáčku.
- Přidejte majonézu, Parmigiano-Reggiano, sůl a pepř a šlehejte, dokud se dobře nespojí.
- Ochutnejte a upravte podle sebe. Zálivka vydrží v lednici asi týden.