Proč jezdit do Francie, když znáte ten správný recept! Mimochodem jednou z důležitých ingrediencí, kterou rozhodně nevynechávejte, je med.
Ingredience:
- 2 čajové lžičky sušeného droždí
- 3 1/2 šálku hladké mouky
- 1 1/2 šálku teplé vody
- 1 PL medu
- 2 čajové lžičky soli
Postup:
- V misce smíchejte všechny ingredience a směs vypracujte do podoby hladkého nelepivého těsta.
- Překryjte potravinovou folií a nechte 15 minut odpočívat.
- Následně těsto rozdělte na tři stejně velké díly a nechte zakryté na teplém místě kynout přibližně 45 minut.
- Z vykynutého těsta vytvarujte tři bagety, které vložte na pečicím papírem vyložený plech.
- Bagety nechte na plechu ještě přibližně 15 minut kynout.
- Předehřejte si troubu na 200°C.
- Bagety nožem šikmo nařízněte a vložte do předehřáté trouby společně s pekáčkem se studenou vodou, který umístěte na dno trouby.
- Pečte dozlatova, v závislosti na velikosti baget přibližně 20-25 minut.
- Po vyndání z trouby bagety potřete vlažnou vodou.
V USA, Kanadě či Velké Británii jsou oblíbenější než bagety. O čem je řeč? O bagelech.