Domácí gnocchi s kachním ragú

Domácí gnocchi s kachním ragú

Báječný tradiční recept ze střední Itálie, který je vydatný a sytý a skvěle se hodí pro zvláštní příležitosti či jako nedělní oběd.

Ingredience

Na gnocchi:

  • 1 kg moučných brambor
  • 250 g hladké mouky
  • 1 velké vejce
  • 1 špetka soli
  • 2 lžíce nastrouhaného parmezánu

Na kachní ragú:

  • 1 kg kachních kousků
  • 1 cibule, oloupaná a nakrájená nadrobno
  • 2 mrkve, umyté a nakrájené najemno
  • 2 stonky řapíkatého celeru, umyté a nakrájené nadrobno
  • 450 g rajčatové passaty
  • 2 lžíce rajčatového protlaku smíchaného s horkou vodou
  • 1/2 sklenice bílého vína
  • 1 lžička nasekaného čerstvého rozmarýnu
  • 3-4 lžíce extra panenského olivového oleje.
  • sůl dle chuti
  • čerstvě mletý černý pepř dle chuti

Postup

  1. Brambory uvařte v mírně osolené vodě doměkka.
  2. Slijte.
  3. Brambory oloupejte a rozšťouchejte, abyste je trochu rozmělnili.
  4. Gnocchi musí být připravovány z brambor, které jsou ještě teplé, takže je nenechte vystydnout.
  5. Poté do mísy dejte bramborové pyré s moukou, vejcem, parmezánem a špetkou soli.
  6. Dobře promíchejte, vyklopte na pomoučený vál a hněťte, dokud nezískáte měkké elastické těsto.
  7. Nehněťte příliš ani příliš silně.
  8. Čtvrtinu těsta odřízněte a zbytek přikryjte utěrkou.
  9. Znovu pomoučněte pracovní plochu.
  10. Čtvrtku rozdělte na dvě části a z každého kusu vyválejte hada tlustého jako váš palec a nakrájejte ho na kousky 2–3 cm široké.
  11. Lehce zatlačte do noků hroty vidličky, abyste vytvořili drážky.
  12. Hotové noky dejte stranou na lehce pomoučený tác.
  13. Řapíkatý celer a mrkev omyjte a nakrájejte nadrobno.
  14. Cibuli nakrájejte také nadrobno.
  15. Kousky kachny omyjte a osušte.
  16. Do kůže vetřete trochu soli a pepře.
  17. Zahřejte olivový olej v hluboké pánvi.
  18. Orestujte cibuli, mrkev a řapíkatý celer, dokud nezačnou měknout.
  19. Přidejte kousky kachny kůží dolů a restujte, dokud kůže nezačne hnědnout.
  20. Poté je otočte a druhou stranu lehce opečte.
  21. Zalijte vínem a nechte odpařit alkohol.
  22. Podle chuti osolte, opepřte a v horké vodě mírně rozpusťte rajčatovou passatu a rajčatový protlak.
  23. Vařte, dokud není kachna propečená, asi 45–60 minut v závislosti na velikosti kousků.
  24. Když je hotová, vyndejte ji z omáčky.
  25. Nechte ji trochu vychladnout a maso odřízněte od kostí a odstraňte kůži.
  26. Kachnu nakrájejte na malé kousky.
  27. Noky uvařte v mírně osolené vroucí vodě.
  28. Hotové jsou, když vyplavou na povrch.
  29. Vyjměte je děrovanou lžící a přidejte do kachního ragú.
  30. Vše smíchejte s několika lžícemi strouhaného parmezánu.
  31. Ihned podávejte posypané čerstvým rozmarýnem, případně ještě strouhaným sýrem.
Noky s ragú z kachny servírované na talíři s vidličkou.
www.the-pasta-project.com

Máme pro vás také recepty na vynikající omáčky k těstovinám 7x jinak aneb připravte si snadné a rychlé jídlo kdykoli během dne!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.