Co budeme potřebovat
- 560 g plechovka liči v konzervě (scezené)
- 200 ml šťávy z liči nálevu
- 4 švestky (nakrájené)
- lžička vanilkového extraktu
- 30 g třtinového cukru
- 125 g čerstvých malin
- 300 g ovesných vloček
- lžička mleté skořice
- 60 g másla
Postup
- Předehřejeme si troubu na 160°C.
- Liči nakrájíme na půlky.
- Dáme je na na pánev spolu s nálevem, švestkami, vanilkovým extraktem, máslem a lžící třtinového cukru.
- Zamícháme a směs přivedeme k varu.
- Pánev přikryjeme a na středně vysokou teplotu dusíme asi 3 minuty.
- Sundáme z tepla a vmícháme vločky, skořici a zbytek cukru.
- Směs vysypeme a rozložíme rovnoměrně na plech vyložený pečícím papírem.
- Vložíme do trouby a pečeme asi 30 minut, dokud granola nezezlátne.
- V polovině pečení směs promícháme.
- Granolu vyndáme z trouby a necháme jí zcela vychladnout.
- Podáváme s čerstvými malinami, jogurtem nebo mlékem.
Croissanty je nejlepší jíst čerstvé. Pokud vám zbydou i na druhý den, můžete je alespoň trochu oživit tím, když je v troubě asi 5 minut jemně prohřejete.
Pokud byste chtěli upéct tyto croissanty ráno, můžete si je připravit den předem a přes noc je zakryté potravinářskou fólií uchovat v chladu. Místo toho, abyste je nechali kynout při pokojové teplotě, nechte je do rána v lednici a poté pokračujte v receptu.
Vychutnejte si sladkou verzi těchto nadýchaných croissantů s našimi skvělými recepty na marmelády a vychutnejte si je například s malinovou marmeládou.
Pokud spíš fandíte slaným pokrmům brunch nevyjímaje, zkuste croissant s těmito pomazánkami z romadúru. Možností je nepřeberné množství!