Domácí griotka

Domácí griotka
Příprava: 20 minut Počet porcí: 1

Není nad dobrý domácí likér a griotka patří mezi ty nejoblíbenější! Připravte si ji jednoduše podle našeho receptu.

INGREDIENCE

  • 4 kg čerstvých višní
  • 1 l rumu
  • 1 kg cukru
  • dle potřeby 1 l vodky nebo lihu

POSTUP

  1. Připravte si dobře vymytou 5l sklenici a umyté višně.
  2. Do sklenice dávejte vždy vrstvu višní a vrstvu cukru.
  3. Takto vyskládejte celou sklenici, uzavřete a dejte na den na tmavé chladné místo.
  4. Po otevření zalijte rumem až nad poslední vrstvu.
  5. Takto nechte 6-8 týdnů odležet.
  6. Vždy jednou týdně otevřete a promíchejte.
  7. Po uplynutí 6 až 8 týdnů višně přeceďte a nechte si je stranou k pozdější degustaci.
  8. Překapanou tekutinu smíchejte s vodkou nebo nějakým silnějším lihem, kolik, je na vlastním zvážení.
  9. Užijte si to!
Domácí likér z višní rozlitý ve sklenicích s vedle rozsypanými čerstvými višněmi.
www.receptnajedlo.sk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.