Není nad dobrý domácí likér a griotka patří mezi ty nejoblíbenější! Připravte si ji jednoduše podle našeho receptu.
INGREDIENCE
- 4 kg čerstvých višní
- 1 l rumu
- 1 kg cukru
- dle potřeby 1 l vodky nebo lihu
POSTUP
- Připravte si dobře vymytou 5l sklenici a umyté višně.
- Do sklenice dávejte vždy vrstvu višní a vrstvu cukru.
- Takto vyskládejte celou sklenici, uzavřete a dejte na den na tmavé chladné místo.
- Po otevření zalijte rumem až nad poslední vrstvu.
- Takto nechte 6-8 týdnů odležet.
- Vždy jednou týdně otevřete a promíchejte.
- Po uplynutí 6 až 8 týdnů višně přeceďte a nechte si je stranou k pozdější degustaci.
- Překapanou tekutinu smíchejte s vodkou nebo nějakým silnějším lihem, kolik, je na vlastním zvážení.
- Užijte si to!