Domácí hermelínový salát

Domácí hermelínový salát

Nic se nevyrovná doma dělaným věcem. A o to víc to platí o vaření. Vyzkoušejte s námi tento nefalšovaný recept a jen si potvrdíte to, co už dávno víte. Nad doma uvařené jídlo prostě není.

Co budeme potřebovat

Na salát

  1. 20 g másla
  2. 4 lžíce olivového oleje
  3. 2 střední sladká jablka (nakrájená na větší půlměsíčky)
  4. 1 velkou bagetu
  5. 2 stroužky česneku
  6. 200 g hermelínu (nakrájený na trojúhelníky)
  7. 4 hrnečky baby špenátu

Na dresink

  1. 2 lžíce jablečného octa
  2. 2 lžičky medu
  3. 60 ml olivového oleje

Postup

  1. Předehřejeme si troubu na vysokou teplotu (200 stupňů) a zapneme na funkci grilu
  2. Velkou pánev rozehřejeme na střední teplotu
  3. Poté na ní necháme rozpustit máslo a 2 lžíce olivového oleje
  4. Přidáme očištěná a nakrájená jablka
  5. Jablka vaříme po dobu cca 5 minut, dokud lehce nezkaramelizují
  6. Dáme je stranou
  7. V malé misce si smícháme prolisovaný česnek se zbylými 2 lžícemi olivového oleje
  8. Bagetu nakrájenou na plátky (nebo i v celku) potřeme směsí
  9. Potřenou bagetu umístíme do trouby a pečeme, dokud nezezlátne
  10. Na dresink si smícháme všechny ingredience dohromady
  11. Pořádně suroviny promícháme, aby se spojily
  12. Ve velké míse spolu smícháme baby špenát, jablko, dresink
  13. Na talíř poté umístíme salát, navrch naskládáme kousky hermelínu a přidáme česnekovou bagetu
Rozpuštěný hermelín na salátu z rukoly, rajčetem a česnekovým chlebem.
Zdroj: busyinbrooklyn.com

Jestli vám vaše zahrádka letos vydala velké množství jahod, tak vyzkoušejte jeden z těchto rychlých receptů na dezert panna cotta.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.