Domácí hořčice

Domácí hořčice

Hořčici si hravě připravíte i vy doma a věřte nám, že už se k té kupované rozhodně nevrátíte. Potřebujete na ni pouze pár surovin!

Ingredience

  • 1 šálek studené vody
  • 3/4 šálku mleté hořčice
  • 3/4 lžičky hrubé mořské soli
  • 1/2 čajové lžičky mleté ​​kurkumy
  • 1 lžička česnekového pyré nebo 1/8 lžičky sušeného česneku
  • 1/8 lžičky papriky
  • 1/2 šálku bílého destilovaného octa

Postup

  1. Vložte vodu, hořčici, sůl, kurkumu, česnek a papriku do malého hrnce a šlehejte do hladka.
  2. Směs vařte na středně nízkém až mírném ohni za častého míchání, dokud neprobublá do husté pasty, 30 až 45 minut.
  3. Do hořčičné směsi zašlehejte ocet a pokračujte ve vaření, dokud nezhoustne na požadovanou konzistenci, což může trvat 7 až 15 minut.
  4. Před vložením hořčice do vzduchotěsné nádoby nechte hořčici vychladnout na pokojovou teplotu.
  5. Zakryjte a nechte v ledničce klidně až 3 měsíce.
  6. Hořčice bude prvních pár dní nebo dokonce týdnů docela štiplavá, ale časem se zjemní.
Žlutá hořčice servírovaná v mističce.
www.leitesculinaria.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.