Hořčici si hravě připravíte i vy doma a věřte nám, že už se k té kupované rozhodně nevrátíte. Potřebujete na ni pouze pár surovin!
Ingredience
- 1 šálek studené vody
- 3/4 šálku mleté hořčice
- 3/4 lžičky hrubé mořské soli
- 1/2 čajové lžičky mleté kurkumy
- 1 lžička česnekového pyré nebo 1/8 lžičky sušeného česneku
- 1/8 lžičky papriky
- 1/2 šálku bílého destilovaného octa
Postup
- Vložte vodu, hořčici, sůl, kurkumu, česnek a papriku do malého hrnce a šlehejte do hladka.
- Směs vařte na středně nízkém až mírném ohni za častého míchání, dokud neprobublá do husté pasty, 30 až 45 minut.
- Do hořčičné směsi zašlehejte ocet a pokračujte ve vaření, dokud nezhoustne na požadovanou konzistenci, což může trvat 7 až 15 minut.
- Před vložením hořčice do vzduchotěsné nádoby nechte hořčici vychladnout na pokojovou teplotu.
- Zakryjte a nechte v ledničce klidně až 3 měsíce.
- Hořčice bude prvních pár dní nebo dokonce týdnů docela štiplavá, ale časem se zjemní.