Jednoduché a celkem rychle hotové máslové housky. A kdybyste si přesto nevěděli rady, mrkněte na videorecept.
Ingredience:
- 1 hrnek mléka
- 114 g rozpuštěného másla
- 60 g cukru
- 2 vejce
- 1 lžička soli
- 500 g hladké mouky
- 1 kostka droždí
Postup:
- Do vlažného mléka přidejte lžičku cukru, rozdrobte droždí a nechte vzejít kvásek.
- Do mouky si udělejte důlek, vlijte do něj vykynutý kvásek, přidejte zbytek cukru, sůl, vejce a rozpuštěné máslo.
- Vše důkladně propracujte v nelepivé těsto.
- Pod utěrkou jej nechte vykynout zhruba půl hodiny. Mělo by být dvakrát větší.
- Z těsta si vytvarujte kruh a nakrojete jej na 16 kusů.
- Z každého kousku udělejte kouli.
- Skládejte do fritézy vyložené pečicím papírem.
- Pečte při 160°C asi 15 minut.
- Nakonec potřete máslem.