Domácí hovězí hamburger

Domácí hovězí hamburger
Příprava: 20 minut Vaření: 10 minut Počet porcí: 4

Vyzkoušejte tento recept na nejlepší dokonale kořeněné a šťavnaté hamburgery. Navíc na ně potřebujete jen pár ingrediencí!

Ingredience

  • 700 g libového mletého hovězího masa
  • 1 lžíce worcesterské omáčky
  • 1 a 1/2 lžičky kořenící soli
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře
  • 4 plátky sýra (volitelně)
  • 4 housky na hamburgery

Náplň

  • salát
  • rajče
  • cibule
  • okurky
  • kečup
  • hořčice
  • majonéza

Postup

  • Předehřejte gril na 190 stupňů Celsia.
  • Do velké mísy přidejte hovězí maso.
  • Přidejte worcesterskou omáčkou, kořenící sůl, sušený česnek a pepř.
  • Pomocí rukou promíchejte ingredience, dokud se nespojí.
  • Masovou směs rozdělte na čtvrtiny.
  • Vezměte ¼ masové směsi a rukama ji roztlačte do tvaru hamburgerové placičky o tloušťce asi 2 cm.
  • Uprostřed placičky udělejte zářez, abyste při grilování zabránili vyboulení uprostřed hamburgeru.
  • Opakujte se zbývající masovou směsí a vytvořte 4 burgery.
  • Umístěte burgery na gril.
  • Grilujte 4-5 minut z jedné strany.
  • Otočte hamburgery a grilujte dalších 4–5 minut.
  • Pokud přidáváte sýr, položte plátek sýra na každou masovou placičku asi 1 minutu před sundáním burgerů z grilu, aby se sýr mohl rozpustit.
  • Maso podávejte na hamburgerových houskách s náplní dle vlastního výběru.
Burger plněný mletým hovězím masem a zeleninou.
www.thewholesomedish.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.