Domácí hranolky

Domácí hranolky
Příprava: 20 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 3

Připravte si své vlastní domácí smažené bramborové hranolky, které jsou mnohem lepší než ty mražené z obchodu. Navíc je to hračka, kterou zvládnete i vy!

Ingredience

  • 4 střední brambory na osobu
  • rostlinný olej na smažení
  • sůl podle chuti

Postup

  1. Oloupeme a omyjeme brambory.
  2. Nakrájíme je podélně na čtyři nebo pět svislých kousků a poté každý kousek nakrájíme na tyčinky.
  3. Brambory dáme do velké mísy a zalijeme je studenou vodou.
  4. Brambory necháme ve vodě 25-30 minut, pustí tak škrob.
  5. Až budete připraveni začít smažit, slijeme vodu a položíme hranolky na dva plechy vyložené čistými ručníky nebo papírovými utěrkami.
  6. Mezitím zahřejeme několik cm oleje v těžkém hrnci na 175°C.
  7. Použijeme teploměr.
  8. Brambory osmažíme v několika dávkách a snažíme se, aby brambory v hrnci nebyly natěstnané na sebe.
  9. Vyjmeme z oleje a necháme okapat na papírové utěrce.
  10. Každou várku posypeme solí, jakmile je vyndáme z hrnce.
  11. Dobrou chuť!
Osmahnuté hranolky z brambor servírované na talíři.
www.thebossykitchen.com

Vyzkoušejte také naše recepty na domácí sýrové krokety, kterými se můžete inspirovat a pochutnávat si na nich třeba každý den.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.