Příprava: 30 minut
Vaření: 50 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 80 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 2 vepřová kolena
- 3 vepřové nohy
- 6 sterilovaných okurek
- 2 cibule
- 4 mrkve
- 2 bobkové listy
- 10 kuliček pepře
- 8 kuliček nového koření
- 3 lžíce octa
- sůl.
Postup receptu
- Vepřová kolena a nožičky očistíme, omyjeme a vykostíme
- Čisté je vložíme do velkého hrnce a zalijeme studenou vodou tak, aby bylo vše úplně ponořeno
- Vodu osolíme, přidáme bobkový list, pepř a nové koření a pomalu vaříme
- Doměkka uvařené maso vyndáme a necháme vychladnout
- Nohy obereme, kůži a maso z kolen pokrájíme na malé kousky
- Do procezeného vývaru přidáme pokrájené maso, kůži a na kolečka pokrájenou mrkev, okurky, nadrobno nakrájenou cibuli, osolíme, přidáme ocet a vše dobře promícháme
- Plníme do vhodných nádob, necháme ztuhnout a před podáváním odstraníme z povrchu tuk
- Pozn: Kolena i nožičky můžeme vařit i s kostí a vykostit až po uvaření
- Je však vhodné je před vařením naseknout, lépe se provaří