Domácí huspenina z kuřecího masa

Domácí huspenina z kuřecího masa

Aspik je slané masové želé, které se vyrábí z vývaru, který chladnutím houstne. U tohoto receptu na domácí sulc si připravíme silný domácí vývar, který poté požijeme.

Co budeme potřebovat

  1. 1 l vody
  2. 450 g kuřecích stehen
  3. Velká žlutá cibule (oloupaná vcelku)
  4. 2 velké mrkve (oloupané vcelku)
  5. 2 lžíce želatiny
  6. Lžička soli
  7. Lžička pepře
  8. 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky
  9. 2 lžíce nasekaného čerstvého kopru

Postup

  1. Do hrnce s vodou přidáme kuřecí maso, mrkve, cibuli a sůl
  2. Vše dohromady přivedeme k varu
  3. Poté teplotu snížíme na velmi nízkou a necháme vařit další 4 hodiny
  4. Odstraníme mrkev a cibuli
  5. Na ozdobu můžeme použít mrkev a cibuli můžeme vyhodit
  6. Vyjmeme kuře z hrnce
  7. Kuře očistíme od kostí (pokud je potřeba) a nakrájíme na malé kousky
  8. Do 60 ml přidáme vodu pokojové teploty a ve vodě rozpustíme želatinu
  9. Jakmile se rozpustí, přidáme jí do vývaru
  10. Do nádoby na aspik vhodíme kuře, mrkev a posypeme petrželkou a koprem
  11. Kuře a bylinky zalijeme vývarem
  12. Necháme v lednici ztuhnout, tento proces může trvat přibližně 6 hodin
Lahodný pokrm ze želatiny a kuřecího masa se zeleninou.
Zdroj: melangery.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.