Domácí jahodová zmrzlina

Domácí jahodová zmrzlina
Příprava: 10 minut Počet porcí: 10

Zmrzlina z jahod je jednou z nejoblíbenějších příchutí! Připravte si naší domácí variantu, která je krémová, lahodná a vyrobená z čerstvých ingrediencí. Stejně tak jako tyto domácí nanuky nejrůznějších chutí. A také se můžete osvěžit lehkými domácími limonádami.

Co budeme potřebovat

  • 300 g jahod (oloupaných a nakrájených na kostičky)
  • 2 lžíce medu
  • 40 g krystalového cukru
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 250 ml husté smetany ke šlehání
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Postup

  • Ve velké míse smíchejte jahody, med, cukr a citronovou šťávu. Nechte uležet 15-20 minut, dokud jahody nepustí šťávu.
  • Směs rozmačkejte šťouchadlem na brambory, dokud nezůstanou žádné velké kousky jahod.
  • K jahodám přimícháme hustou smetanu a vanilkový extrakt. Míchejte, dokud se nespojí.
  • Nalijte směs do vzduchotěsné nádoby na 3–4 hodiny, aby mírně zhoustla.
  • Pro dosažení nejlepších výsledků nechte zmrzlinu před podáváním asi 5-10 minut odležet při pokojové teplotě, aby změkla.

Nebo nalijte směs do vašeho zmrzlinovače a postupujte podle pokynů výrobce. V těchto výrobnících zmrzliny, které jsme pro vás zrecenzovali, výroba trvá 15-20 minut. Tak si jí připravte i vy!

Bílá mistička naplněná krémovou zmrzlinou z ovoce.
Zdroj: recipetineats.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.