Zmrzlina z jahod je jednou z nejoblíbenějších příchutí! Připravte si naší domácí variantu, která je krémová, lahodná a vyrobená z čerstvých ingrediencí. Stejně tak jako tyto domácí nanuky nejrůznějších chutí. A také se můžete osvěžit lehkými domácími limonádami.
Co budeme potřebovat
- 300 g jahod (oloupaných a nakrájených na kostičky)
- 2 lžíce medu
- 40 g krystalového cukru
- 1 lžička citronové šťávy
- 250 ml husté smetany ke šlehání
- 1 lžička vanilkového extraktu
Postup
- Ve velké míse smíchejte jahody, med, cukr a citronovou šťávu. Nechte uležet 15-20 minut, dokud jahody nepustí šťávu.
- Směs rozmačkejte šťouchadlem na brambory, dokud nezůstanou žádné velké kousky jahod.
- K jahodám přimícháme hustou smetanu a vanilkový extrakt. Míchejte, dokud se nespojí.
- Nalijte směs do vzduchotěsné nádoby na 3–4 hodiny, aby mírně zhoustla.
- Pro dosažení nejlepších výsledků nechte zmrzlinu před podáváním asi 5-10 minut odležet při pokojové teplotě, aby změkla.
Nebo nalijte směs do vašeho zmrzlinovače a postupujte podle pokynů výrobce. V těchto výrobnících zmrzliny, které jsme pro vás zrecenzovali, výroba trvá 15-20 minut. Tak si jí připravte i vy!