Domácí jahodový sirup

Domácí jahodový sirup
Příprava: 20 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 1

Čerstvý sirup z jahod je jednou z nejlepších polev na palačinky!

Co budeme potřebovat

  • 1 kg čerstvých jahod, oloupaných a nakrájených na malé kostičky
  • 1 lžíce čerstvé citronové šťávy
  • 80 g krystalového cukru
  • 60 ml vody
  • 10 g kukuřičného škrobu

Postup

  • Ve středním hrnci přiveďte jahody, citronovou šťávu, cukr a 2 lžíce vody k varu na středně vysokou teplotu a často míchejte.
  • Mírně snižte teplotu a nechte vařit, dokud se neuvolní šťáva a jahody nezměknou, asi 5-6 minut za občasného míchání.
  • V malé misce rozšlehejte zbývající 2 lžíce vody a kukuřičný škrob do hladka.
  • Nalijte směs kukuřičného škrobu do jahodové směsi a za stálého míchání vařte 1 minutu.
  • Odstraňte z plotny a nechte mírně vychladnout.
  • Uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě v chladničce po dobu až 3 dnů.

S domácím sirupem skvěle chutná i tato jahodová panna cotta, zkuste ji podle nás!

Sklenička plná tekutého sirupu na paliačinky.
Zdroj: theflourhandprint.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.