Čerstvý sirup z jahod je jednou z nejlepších polev na palačinky!
Co budeme potřebovat
- 1 kg čerstvých jahod, oloupaných a nakrájených na malé kostičky
- 1 lžíce čerstvé citronové šťávy
- 80 g krystalového cukru
- 60 ml vody
- 10 g kukuřičného škrobu
Postup
- Ve středním hrnci přiveďte jahody, citronovou šťávu, cukr a 2 lžíce vody k varu na středně vysokou teplotu a často míchejte.
- Mírně snižte teplotu a nechte vařit, dokud se neuvolní šťáva a jahody nezměknou, asi 5-6 minut za občasného míchání.
- V malé misce rozšlehejte zbývající 2 lžíce vody a kukuřičný škrob do hladka.
- Nalijte směs kukuřičného škrobu do jahodové směsi a za stálého míchání vařte 1 minutu.
- Odstraňte z plotny a nechte mírně vychladnout.
- Uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě v chladničce po dobu až 3 dnů.
S domácím sirupem skvěle chutná i tato jahodová panna cotta, zkuste ji podle nás!