Domácí japonská majonéza

Domácí japonská majonéza
Příprava: 10 minut Počet porcí: 1

Japonská majonéza se skvěle hodí do sendvičů, těstovinových salátů nebo jednoduchých zeleninových jídel. Má zajímavý ovocný a umami podtón, což jí dodává jedinečnost. Stala se oblíbenou mezi slavnými kuchaři po celém světě a vy si ji teď můžete připravit i doma a to za méně než 10 minut!

INGREDIENCE

  • 2 vaječné žloutky
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1/4 lžičky dashi prášku
  • 2 lžíce rýžového nebo jablečného octa
  • 3/4 lžičky soli
  • 1 lžička krystalového cukru
  • 1 šálek oleje z hroznových semínek

POSTUP

  • Vložte vaječný žloutek, hořčici, dashi prášek, ocet, sůl a cukr do kuchyňského robotu a rozmixujte do hladka.
  • Případně můžete použít tyčový mixér nebo šlehač.
  • Při běžícím kuchyňském robotu pomalu přidávejte olej a pokračujte v mixování, dokud není směs hustá jako majonéza.
  • Pokud chcete, aby byla majonéza sladší, přidejte další lžičku cukru.
  • Znovu promíchejte.
  • Přendejte do skleněné nádoby.
  • V lednici vám majonéza vydrží až 2 týdny.
Majonéza s dashi práškem ve sklenici, nabíraná vařečkou.
www.pickledplum.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.