Domácí játrová paštika

Domácí játrová paštika
Příprava: 10 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 8

Jakmile si jednou připravíte tento recept, už si nikdy nebudete chtít pochutnávat na žádném kupovaném výrobku tohoto druhu. 

Hotový pokrm podávejte s čerstvým pečivem nebo krekry. 

Ingredience

  • 6 polévkových lžic nesoleného másla
  • ⅓ šálku pomleté šalotky
  • 500 g kuřecích jater
  • sůl
  • 1 stroužek česneku (prolisovaného)
  • 2 polévkové lžíce kapary 
  • 1 čajová lžička sušeného tymiánu
  • 1 čajová lžička sardelové pasty (volitelné)
  • ¼ šálku brandy
  • ¼ šálku smetany

Postup

  • Játra očistěte a máslo rozpusťte na pánvi. 
  • Na másle restujte šalotku, asi 1 minutu a přidejte játra. 
  • Osolte je a restujte ze všech stran, dokud nezhnědnou. 
  • Přidejte kapary, tymián, česnek, sardelovou pastu a restujte další minutu. 
  • Odstavte pánev z ohně a přilijte do ní brandy. V tomto okamžiku buďte opatrní, protože by se alkohol mohl vznítit, jakmile pánev vrátíte na teplo. 
  • Pánev opět rozehřejte a pokračujte ve vaření 1–2 minuty. Směs by měla mírně zkaramelizovat. 
  • Poté odstavte a nechte vychladnout. 
  • Připravenou játrovou směs přendejte do kuchyňského robota a přidejte smetanu. Vše rozmixujte a dejte do lednice vychladit. Vše by mělo ztuhnout.
  • Domácí paštika z kuřecích jater vám v lednici vydrží asi týden. Skvělé chutná, pokud k ní přidáte brusinky.
Domácí játrová paštika, namazaná na krekrech, zdobená petrželkou.
zdroj: simplyrecipes.com

Skvěle chutná rýže, připravená profesionálně. Proto prozkoumejte recenze rýžovarů, které vám v kuchyni usnadní práci.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.