Jakmile si jednou připravíte tento recept, už si nikdy nebudete chtít pochutnávat na žádném kupovaném výrobku tohoto druhu.
Hotový pokrm podávejte s čerstvým pečivem nebo krekry.
Ingredience
- 6 polévkových lžic nesoleného másla
- ⅓ šálku pomleté šalotky
- 500 g kuřecích jater
- sůl
- 1 stroužek česneku (prolisovaného)
- 2 polévkové lžíce kapary
- 1 čajová lžička sušeného tymiánu
- 1 čajová lžička sardelové pasty (volitelné)
- ¼ šálku brandy
- ¼ šálku smetany
Postup
- Játra očistěte a máslo rozpusťte na pánvi.
- Na másle restujte šalotku, asi 1 minutu a přidejte játra.
- Osolte je a restujte ze všech stran, dokud nezhnědnou.
- Přidejte kapary, tymián, česnek, sardelovou pastu a restujte další minutu.
- Odstavte pánev z ohně a přilijte do ní brandy. V tomto okamžiku buďte opatrní, protože by se alkohol mohl vznítit, jakmile pánev vrátíte na teplo.
- Pánev opět rozehřejte a pokračujte ve vaření 1–2 minuty. Směs by měla mírně zkaramelizovat.
- Poté odstavte a nechte vychladnout.
- Připravenou játrovou směs přendejte do kuchyňského robota a přidejte smetanu. Vše rozmixujte a dejte do lednice vychladit. Vše by mělo ztuhnout.
- Domácí paštika z kuřecích jater vám v lednici vydrží asi týden. Skvělé chutná, pokud k ní přidáte brusinky.
Skvěle chutná rýže, připravená profesionálně. Proto prozkoumejte recenze rýžovarů, které vám v kuchyni usnadní práci.